DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Mezi medicínskými obory má jeden výlučné postavení.
Zatímco naprostá většina medicíny probíhá identicky u mužů i žen (s výjimkou rýmičky, strašlivé nemoci, klátící mužskou populaci po hekatombách), onemocněními urogenitálního aparátu se u žen zabývá gynekologie, u mužů pak ornitologie, pardon, urologie, tedy jeden z oborů interních chirurgických. Příčiny jsou historické, ve zkratce jsou dány zejména komplikovaností reprodukčního aparátu ženy a jeho systémovou složitostí. Gynekologové si k oboru přivzali i porodnictví a kecají do řemesla i sexuologům, aby proces rozšiřování lidské populace měli podchycený opravdu komplexně.

 Mezi medicínskými obory má gynekologie výlučné postavení.
J jen málo oborů, jejichž adepti tak tvrdě narazí na konflikt představ a reality - tedy, pokud nepocházejí z páté generace rodu, zabývajícícho se gynekologií od nepaměti (v tomto případě by ale spíše studovali v Bostonu a rodina by měla nejméně jednu prosperující praxi v Izraeli). Naivní představy o tom, že jejich pracovní doba bude vyplněna pozorovaním mladinkých a svůdně žensky tvarovaných pacientek ve velmi - a to opravdu velmi - explicitní pozici je v lepším případě uveden na pravou míru již v rámci prvního semestru zkušeným a světem protřelým praktikem, přednášejícím úvod do oboru, v horším případě pak rozhodne třetí ročník a v jeho rámci probíhající praktika. Strašlivější zklamání lze snad pozorovat pouze u adeptů na profesi opraváře ledniček.

Mezi fetiši požívá kundozpyt výlučného postavení.
Je vcelku pochopitelné, že pánově, jejichž přehled o tématu je založen převázně na obrázcích z Ordinace v kůžové ohradě a aranžích z křídových žurnálů pro pány by velmi zajímalo, jak to za dveřmi ordinace gynekologa vypadá. Spousta z nich by si to ráda i vyzkoušela nebo se alespoń koukla. Zájem o specula všeho druhu a při troše práce s googlem snadno dohledatelná spousta nadšeneckých webů je toho jasným důkazem. Zábavný střet s realitou pak nastává ve chvíli, kdy je takový domík (v horším případě domina) se speculem v ruce konfrontován s dívkou, ležící na křesle (nebo jeho více či méně podařeném substituentu) s nohama ukurtovanýma ve třemenech... Ono není úplně triviální dát ty dvě věci dohromady, zejména pro pány, kteří mají obvykle opravdu spíše představy, než znalosti. U žen je to pochopitelné hůř, neboť naprostá většina jich už někdy u gynekologa byla :-)


A tak jsem se nedávno docela pobavil při sledování dílka, v jehož rámci jedna dívka v bílém plašti vyšetřuje druhou, usazenou na koze. Dílko je to natolik svěží, že by možná zasloužilo samostatnou recenzi. Pobaví vyšetření, zahájené výplachem (pomocí jakéhosi obludného sytě růžového irigátoru s měchem, připomínajícím grilové dmýchadlo). Parodie na bimanuální vyšetření. Pokus o zavedení bohatě vazelínou napreparovaného specula. Vyšetření cervixu za pomoci LED svítilny - obraz neodbytně evokoval instalatéra, zkoumajícího za pomoci baterky neprůchodnost potrubí :-) Stěr pro PAP test, prováděny bez specula a mnoho dalšího. Ujal by se, prosím, některý z místních specialistů osvěty ? 

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 679 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 679

Nejnovější uživatelé

  • Amazonkašamana
  • Doktror460
  • C2C453W9P www.yandex.ru
  • ZY1QL69T94 www.yandex.ru
  • Diakone