DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Americký Turnov má nějakých dvanáct tisíc obyvatel a rozlohu něco kolem dvacíti čtverečních kilometrů. Na rozdíl od toho českého ale leží v nadmořské výšce Jahňacího štítu a počasí je tu, mírně řečeno, kontinentální. V americkém Turnově se nachází velký výzkumný ústav, připravující jedno z řešení pro onen penězodárcův projekt, za jehož část pro východní Evropu a postsovětské státy kravaťák po technické stránce odpovídá. 

Nové Mexiko je mezi Čtyřmi Rohy ten stát vpravo dole. Z celé Ameriky je zde nejvyšší podíl Hispánců, v důsledku čehož stát nemá ani stanovený úřední jazyk, angličtina se tu prolíná se španělštinou, to vše bohatě okořeněné místním dialektem Navahů. Pro Evropana s jeho přepečlivou kvaziškolní angličtinou peklo. V LANL je to jednodušší, tam je angličtina jednacím jazykem a spousta tamních zaměstnanců ještě nestihla ztratit evropský přízvuk, velmi podobný tomu kravaťákovu. A u mnohých z nich lze - po shlédnutí vizitky či jmenovky - přejít do některého z jazyků, jimiž kravaťák mluví lépe, než anglicky.
Místní Národní laboratoř je něco unikátního. Teritorium o rozloze menšího města skrývá leccos společného s kravaťákovou minulostí z opačného konce světa a parkoviště pro zaměstnance je srovnatelné s rozlohou podobných objektů v kravaťákově stávajícím působení v onom posledním Sasku po cestě. Pracoviště, které ale kravaťáka aktuálně zajímá nemá nic společného s fyzikou vysokých energií, regulařními a bezpečnostními mechanismy reaktorů ani s alchymií, prováděnou nad jádry velmi těžkých či naopak velmi lehkých prvků. Jde převážně o datové přenosy přes geostacionární dráhu a ono pracoviště dokonce ani nemá detekční rámy a rentgeny, jako velká část campusu.
Až při pohledu na mapku, kterou dostal v hotelu zjistil kravaťák, že se nachází uprostřed mayovky. Jak místní názvy, tak názvy měst neodbytně evokují četbu indiánek. U Hertze si půjčil Forda na vysokém podvozku a po několika blíže ležících místech se vydal. Některá z nich odpovídají představám, jiná jsou krutým zklamáním. Río Pecos je potok, připomínající Jizeru nikoliv v tom českém Turnově, spíš mnohem výš po proudu někde pod Harrachovem. 
Americký Turnov se jmenuje Los Alamos.

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 985 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 985

Nejnovější uživatelé

  • SamanthaX
  • McPain
  • mudrskruzny
  • ae21ae
  • Kejmil