DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Zde popisovaný přístroj je důkazem toho, že violet wandy nejsou pouze dítětem technologického nadšení prvních dekád dvacátého století. Přístroj je novou akvizicí The electrotherapy musea Jeffa Beharyho a ukazuje názorně, jakým způsobem tuto klasickou konstrukci pojednali němečtí inženýři někdy kolem roku 1962.


Přístroj již na první pohled zaujme "bruselskými" tvary - zaobleností, připomínajícíožužlané mýdlo, pastelovými plasty a snahou nenápadně vypíchnout užitnou část výrobku na úkor části technické. Na druhý pohled zaujme - VELMI zaujme - i tvarový sortiment a provedení elektrod, zejména pak vějířovitý kartáč na vlasy, štětcové koncentrátory výboje a dole u pantu cudně se krčící vaginálka. Na té stojí za zmínku zatavená kovová spirála, působící kromě své primární funkce rozložení a směrování výboje i jako "zadarmový" bezpečnostní prvek pro případ mechanické destrukce trubice.

Oko technikovo pak zaujme (po odstranění čtveřice samořezných šroublů a rozloupnutí mýdelnice) úhledná a křišťálově průzračná konstrukce jednotky se signálem postupujícícm zleva doprava od síťového vstupu (s půvabným vypínačem jak u stolní lampičky) přes vibrátor a integrovaným jiskřištěm, neskutečný ploše navinutý tesluv transformátor k výstupu s opět plochou dvojici nesouose posazených cívek. Pravá z nich je spojena s otáčivým regulátorem výboje, řízení probíhá změnou stupně vazby. Za zvláštní zmínku stojí i to, co není příliš vidět - vzhledem ke specifice německých rozvodných sítí s izolovaným středem je na rukojeť nosiče jiskřivek vyveden kovový kontakt, zvyšující kapacitu přístroje proti pacientovi. 

Jeffovi děkujeme za avízo tohoto zajímavého přístroje :-)

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 253 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 253

Nejnovější uživatelé

  • ae21ae
  • Kejmil
  • Didier
  • Frfafel
  • PragueMate