DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Další reportáž z hlubin BDSM.cz, původně zvěřejněna 09.04.2004

Účelem bylo vytvoření příjemného prostředí pro fetišáky "několika druhů", získání možnosti veřejného předvedení často už nádherné výbavy a společná zábava.

Každý účastník si odnesl svoje dojmy (doufám že v naprosté většině pozitivní), reakcí však ke mně proniklo poměrně málo (emailem jediná) a proto zřejmě existuje i určitý prostor ke zlepšení. Přestože tato FP byla i mým dítětem, víc než spokojené dmutí pýchou je u generálky na místě velmi střízlivé, a pro příští vývoj radši secsakra kritické, zhodnocení celé akce - vzroste tím šance pro dlouhodobější úspěch.

Abych odboural příp. nemístnou zdrženlivost Vašich komentářů, půjdu sám příkladem:

1. Prostory

Za tip na místo pro uspořádání této FP děkuji paní Renatě, která ochotně zajistila i část potřebného zázemí. "Kabaret klubu Ariadne" je protáhlá místnost obložená cihlami, se dvěma řadami stolů, poskytujících cca. 60 míst. Na jednom konci místnosti je bar, na protilehlém zvýšené pódium se dvěma tyčemi pro tanečky a dokonce i s trestnou lavicí. Ceny jídla i pití jsou přes poměrnou blízkost k centru Prahy velmi příznivé.

Vedle hlavního sálu je několik malých technických místností, využitelných jako skromné převlékárny, najde se místo k odkládání tašek a po dohodě se podařilo oddělit celý suterén od restaurace vč. vyčlenění toalet pouze pro návštěvníky FP. Příjemná byla fungující klimatizace a účinné větrání. Žádný luxus, ovšem za přijatelné nájemné a velmi přátelské přijetí ze strany majitele i personálu.

2. Prezence

Registrace byla uzavřená při počtu 80 zájemců (cca. 20 úplně nových nicků), z toho celých 14 se nějakým způsobem podílelo na přípravách, organizaci, vystoupeních, ukázkách, tombole, prodeji zboží atp. Zájem neopadával ani po uzavření registrace, přeplnění jsme neriskovali, po uzavření registrace už byli odmítáni i přátelé přátel - nebyl důvod neregistrovat se včas. Nabízené zboží nakonec obsadilo jeden celý stůl se 6 cennými místy.

První příchozí se začali dobývat na FP už 15 min. před oficiálním otevřením pro návštěvníky, příchozí se trousili po skupinkách asi do 20 hodin, s hlídáním vstupu jsem skončil čtvrthodinku potom. Po téměř dvou hodinách postávání venku (nikdy to nezkoušejte dělat s počínající chřipkou - po chvíli nevíte, jestli je horko nebo zima) jsem napočítal 44 návštěvníků (10 nových), celých 25 zájemců nepřišlo (8 nových) ... škoda každého zbytečně zablokovaného místa v registraci. Naopak 2 příchozí se shodně hlásili k nicku Tomor (fuj!).

Akce měla i mezinárodní účast - 3 přátelé přijeli až ze Slovenska, hodně návštěvníků bylo z Brna, většina tradičně z Prahy. Počet přítomných nakonec zhruba odpovídal kapacitě sálu.

3. Oblečení

Příležitost ukázat se ve svých krásných oblečkách využila naprostá většina návštěvníků, část z nich dokonce postupně v několika obměnách. Sešlo se značné množství gumáků, latex svítil z téměř z každého kouta, u podstatné části přítomných už to nebylo jen "tu a tam něco", ale celotělové komplety, často včetně kukly a rukavic - pastva pro ujeté oči!

ltx2.jpg (0,00 kB)

Menší část účastníků však pojala požadavek dresscode naopak poměrně laxně (2 se slušně omluvili už při příchodu - do příští akce se snad stačí vybavit), jeden návštěvník asi nenašel odvahu k převléknutí (nebo neměl do čeho) a sám odešel. Značné rezervy mělo bohužel i dressnutí některých vystupujících+prodejců. Pod označení "gothic" se evidentně vejde leccos, extrémem bylo určitě vytahané pruhované tričko majitele předváděné vakuové postele - na akci typu workshop snad přijatelné, ale na FP má být dominantní oblečení, každá udělená výjimka kazí celkový dojem (černé tričko se dá koupit za "pade"),v porovnání k času a námaze (i penězům), vynaloženým u ostatních návštěvníků.... hmmmm.

Poměrně fádně působí už i několik kousků kůže, označovaných jako "SM-styl". V něčem takovém běhám (při svém pokročilém věku) běžně po ulicích - to už je dnes vlastně skoro civil. Divoké nalíčení se nevyskytlo žádné, ale možná to byla jen chybka prezentace (je tam kde se umýt).

Na Wastelandu následuje zhodnocení vzhledu až po převléknutí, zřejmě zkušenost s tím, že samotné zveřejnění dresscode každému nestačí. To je v daných prostorách ovšem téměř neproveditelné, avšak řešitelné jinak - třeba volbou miss(áka) "no-dress". Přesto byla celková úroveň dressnutí účastníků až nečekaně vysoká ... a příště bude jistě ještě lepší!

4. Program

"Když se baví jeviště, zmírá nudou hlediště". Program byl nacvičený s láskou a jistě v dobré víře, ale obávám se, že pro jiné publikum. "Avantgarda" není pro každého, a navíc - uvádíme-li v záhlaví prezentace FP něco ve smyslu, že "části fetišáků nemusí vyhovovat bdsm-prvky" nevidím důvod v podobném duchu rovnou večer zahajovat (chyba komunikace).

Dívenky vystupující v "módní přehlídce" byly sqělé, zato rekvizitář naprosto selhal: lepící páska se odmítala nechat překousnout zuby a černou fólii pro mumifikaci se podařilo najít až půl hodiny po pohotově zaimprovizovaném zakončení scénky. Bohužel se nepodařilo pro FP zajistit ukázky latexového oblečení a v nouzi musely posloužit noční košilky a punčochy ... což je jistě také fetiš, ovšem už dosti vonící vanilkou.

Přes mnohé diskuse o účelu programu nebo ukázek na večírkách se nemohu zbavit dojmu, že se hned na samotném začátku "podařilo vytvořit publikum" a vzápětí ho ještě na dlouhou dobu přibít k židlím. Usazení návštěvníků k odděleným stolům je vždy spojeno s rizikem oddělení přítomných (=rozdělení do skupinek většinou už dříve sestavených), a "trvalého držení získaných pozic". Promíchání účastníků = kontakt s novými nebo s více lidmi je tím samozřejmě zkomplikován, ovšem převážná většina návštěvníků FP byli zkušení harcovníci a tento efekt nepřevládal po celou dobu.

Volba miss/áka-fetish potřebuje doladit. V době, kdy se teprve začaly objevovat další a další krásné varianty latexu (určitě ne bez šancí na vítězství) byla dávno vyhlášena "tradiční vítězka" Bitchinka - jistě milá dívka, dressnutí však bylo u některých určitě důmyslnější = publikum volilo víc známou osobnost než samotné dressnutí.

Mně osobně nominaci dost ztěžovalo to, že si s mojí (ne)pamětí na tváře téměř nikoho nepamatuju a cedulku s nickem neměl každý viditelně umístěnou. Ovšem na žádné akci se ještě nepodařilo motivovat přítomné k jejich důslednému nošení (černé vizitky organizátorů na tradičně černém oblečení byly pro změnu naprosto neviditelné). Ostatním členům "návrhové komise" se mohlo dařit obdobně = někde je tu asi menší chybka ... a to nejen v čase, ale i v provedení. Vyplněné volební lístky bylo nutné mámit téměř násilím, buď neměli všichni tužky, nepamatovali si nominované, nebo to není zvoleným způsobem dostatečně atraktivní náplň. Příčina může být i v rozptylu dressnutí = nutíme voliče porovnávat jablka s hruškami.

Moje vlastní první čísélko (ukázka bondage) je už téměř obrostlé mechem (bylo už v různých variantách několikrát k vidění), přes veškerou snahu Steelrose jsem ho však tentokrát také silně nedotáhl - zčásti se na tom mohla podepsat momentální kondice, zčásti rozladění ze závěru plnění přijímacích povinností a s tím spojený pokles tvůrčí invence (viz níže). Nové (lepší!) skeče jsem už radši preventivně přesunul na některou z příštích akcí.

Vyhlášení tomboly jsem mohl vnímat pouze akusticky (snažil jsem se při ní vedle vsoukat do latexu), nezdálo se, že by se přítomní o ceny prali nebo podváděli. Kiks se "podařil" při vyjádření díků sponzorům formou odpuštění vstupného - LatexFashion věnovala poukázku na 30% slevu při nákupu zboží (což se může i dost prodražit) a současně se nedostala na "seznam neplatičů". Sorry, obojí bylo mimo můj dosah, Mount to jistě kompenzuje z rezervního fondu.

Vakuovka byla v akci, pokud se pamatuji, snad 2x, diskotéka se nesetkala s velkým zájmem, spousta zajímavého bylo vidět i mimo oficiální program, FP má být hlavně pastvou pro oko a tím rozhodně byla.

5. Atmosféra

Jako dveřník a výběrčí jsem se v rámci možností dosluhujících hlasivek snažil navozovat neformální atmosféru. Až na dvě výjimky jsem všechny návštěvníky uvítal, obral o peníze a nasměroval je do správných dveří. Všichni bez výjimky přišli dobře naladění a viditelně plní očekávání. Celá procedura proběhla naprosto hladce a to i přesto, že si majitel nepřál plašit zákazníky svého sousedního night-clubu naší ostrou ochrankou (v kompl. uniformě zásahovky vč. přilby a masky), kterou jsme proto operativně přesunuli z chodby do "předsálí".

Po zahájení se narychlo doplňovaly zásoby pití, místní personál kmital kolem dvorkem i chodbami, často s nadšeným výrazem v očích, zaslechl jsem i úryvek rozhovoru dvou servírek: "... normáně to chcípneš!", pár slov jsem s několika z nich prohodil - byli zvědaví, avšak nikdo neprojevil sebemenší negativní náznak.

Po nekonečném trdlování u dveří jsem se konečně dostal do centra dění a první dojem byl víc než dobrý: většina účastníků byla dávno převlečená, zábava už se rozběhla min. "v rámci stolů", následovalo ofic. přivítání + seznámení s děním i s technickými drobnostmi a potom jsem konečně mohl zasednout k vytouženému grogu. Ne nadlouho. Vzápětí za mnou přiběhla servírka s tím, že po dvoře bloudí další návštěva.

Netuše, kde je ochranka, jsem se rozběhl na dvůr splnit svou povinnost, s párem návštěvníků jsem se setkal už ve dveřích sálu. Než jsem stačil otevřít pusu a donutit hlasivky něco říct, prošla "mnou" s grácií beranidla maskovaná osoba směrem k baru. Při obnovení ztracené rovnováhy jsem zůstal zírat stejně nevěřícně, jako návštěvníci u nejbližších stolů: k našemu folklóru to příliš nesedí.

Průvodce této osoby po chvíli uvedl nick jedné z domin - evidentně pro změnu netuše, že mě tím nenaplní žádným nadšením. Delší vysvětlování objasnilo: snad to bylo škobrtnutí. Známá zkušenost praví: při pořádání jakýchkoliv akcí si samotní organizátoři příliš zábavy neužijí. Mohu jen potvrdit.

Atmosféru zato nenarušil žádný incident s focením - zřejmě i díky dlouhodobému nácviku z předchozích večírků. Bohužel nikoho z nás nenapadlo sundat ze zdi za pódiem výzdobu, z některého z předchozích večerů: dvojice erbů a závěs s mašlí mezi nimi není to pravé pozadí pro fetišácké fotky.

Přítomný barman neprojevoval v průběhu akce žádné viditelné známky překvapení nebo údivu - v těchto prostorách se odehrává řada nejrůznějších akcí, samozřejmě i se sexuální tématikou. Buď už viděl dost, nebo to byl profík s kamennou tváří. Z předcházejících vyjednávání s majitelem vyplynulo, že žádné z jeho barmanek se příliš mezi ouchyly nechtělo ("nemám co na sebe..."), přítomná servírka mi však později s neskrývaným nadšením prozradila, že opravdu měla určité obavy, ale že jí překvapilo, jak milí se tu sešli lidé a jak fantasticky se dovedou zabavit.

Včas (ještě na schodech) a bez zbytečných výstupů se podařilo zapudit i delegaci šesti erotických pracovnic z vedlejšího klubu - přestože doslova pukaly zvědavostí, nechaly si domluvit a vrhajíce smutné oko vyklidily pole. Téměř mi to trhalo srdce, ale FP není atrakce pro okolí, intimitu je nutné chránit, vůči přítomným by to bylo unfair.

6. Dojmy

Během akce jsem mluvil i s několika novými návštěvníky. Všichni bez výjimky byli nadšení převládající atmosférou, chováním lidí, jejich otevřeností, přívětivostí a samozřejmě hlavně do té doby neviděným množstvím shromážděných fetišáků v celé své nádheře.

Vymámit i něco z ne zcela pozitivních dojmů bylo sice dost namáhavé, ale nikdy není všechno jen růžové: uzavřené skupinky, několik osamělých zůstalo celou dobu se svou samotou, popř. pocit, že nad zábavu vítězí předvádění.

Ale už během večera začaly padat nápady, jak se pokusit posunout obsah směrem od seberealizace k "servisní službě" = vytvoření prostředí vhodného pro pobavení, ale hlavně pro společnou zábavu přítomných. Bez nich jsou a budou večírky neuskutečnitelné.

Pomoc nabídlo několik zkušených organizačních profíků, padlo několik návrhů na příp. vhodné ukázky a jejich provokující způsob prezentace. Snad se zrodil už i základ nového organizátorského teamu (příliš mnoho bohužel ovšem závisí na osobní motivaci a stálém časovém vytížení) Pomoc nebude odmítnuta, určitě bude potřebný někdo pro vytvoření vkusné webové prezentace a schopní (komunikativní a kooperativní) organizátoři. Snad i fotograf vlastnící "přenosné pozadí" k focení. Užitečná bude spoustu nápadů a hlavně Vaše čerstvé postřehy a poznámky - třeba i ve stylu "chci být přitom, ale..."

Jako zvláštní druh reakce přišel během sepisování této reportáže dokonce email s žádostí o názor na zřízení nových prostor, nebo dokonce stálého úchyláckého klubu na okraji Prahy. Podobné zařízení zatím opravdu chybí, ale jako zarytý realista bych nad tím dnes ještě váhal - úplně stejně jako sám tazatel. Máte jiný názor?

V každém případě byla ovšem tato generálka fetish-party naprosto sqěle vydařená!!!

Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 188 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 188

Nejnovější uživatelé

  • Amazonkašamana
  • Doktror460
  • C2C453W9P www.yandex.ru
  • ZY1QL69T94 www.yandex.ru
  • Diakone