DEV...ELeferno

tady se pracuje. Kurva, fakt těžce se tu pracuje. Ale už to mám skoro hotový.Lz.

Ideovým původcem této konstrukce je KatieCD ze Smartstim teamu. Konstrukce mě zaujala natolik, že jsem se rozhodnul modifikovat ji na české podmínky a pro eleferní publikum.


Jako základ je použitá savička s průměrem, vhodným pro poštěváček vašeho miláčka. Ale průměr by neměl být příliš malý, jinak se namordujete s pinzetou. Kromě savičky budete potřebovat samolepící měděnou pásku, třeba tuhle z GESu (objednací číslo GES 077 170 34). Má šířku půl centimetru a v klubíčku za pětatřicet korun je jí metr. Stačí s rezervou i na experimentování a lepí opravdu dobře. Dále už se jen potřebujete rozhodnout, jestli se vám chce pájet, nebo budete líní jako autor konstrukce. Zvolíte-li lenost, budete ještě potřebovat dvě EKG samolepky. Ty můžou být už hodně jeté, je to jejich poslední cesta, takže je klidně zregenerujte trichlórem. Ale ještě ne, až těsně předtím, než je budete lepit. Z vercajku vlastně nepotřebujete nic...

Konstrukce je triviální. Z pásky vymyslíte pattern pro dva póly. Šlo by to i pro čtyři, což se chystám odzkoušet. Lepidlo drží jak přišité, ale technopuristi si pod ním můžou savičku opatrně zdrsnit, nejlíp jehlovým pilníčkem. Opatrně, akryl rád praská. Je ale dobrý nápad udělat si alespoň vodící čáry, podle kterých budete lepit. Dál už ukrojte správně dlouhý kus pásky a pinzetou začněte lepit zevnitř. Pozor na to, že lepíte na válec, přitlačovat od jedné strany k druhé radiálně! Po tom, co jsem jednu savku zprasil doporučuju zkusit si to nejdřív s normální páskou. Je to dost opruz. Po cvičení savku umyjte lihem.

Jestli se rozhodnete pájet, musíte si uříznout ještě jeden pásek, který na fotkách není a který pattern pólu spojuje napříč. Lepidlo je výborně vodivé, takže poslouží stejně, jako přívod z EKG samolepky. Je snad jasné, že vodič si k tomu pásku připájíte ještě před lepením...  

Klitroda hraje dobře, ale pozor na vysokou proudovou hustotu na hranách pásky - musíte ji dost silně napreparovat konduktivem. Detaily si prohlédněte v galérii hračky - tady.

A to je vlastně celý. Berte do úvahy, že děláte s mědí, takže elektrody pucujte hned po hraní. Pokud objevíte jakékoliv stopy koroze, bez milosti elektrodu zrušte. Sundat pásku a nahradit ji novou se vám asi nepovede. lepidlo drží, jak helvétská víra. Hrajte si opatrně!

Serža


Vyhledávání

Kdo je online

Celkem přihlášeno: 30 uživatelů
No members online
Členů: 0 / Hostí: 30

Nejnovější uživatelé

  • ae21ae
  • Kejmil
  • Didier
  • Frfafel
  • PragueMate